Saveti

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Saveti

Saveti

 Ako imate problem da nadjete rezonancu onda se saginjete. Onda osetite kako maska lica (predeo oko nosa, ispod očiju i vrha zuba) vibrira. Najbolja ishrana za glas jeste voda. Voda će da učini mnoge divne stvari za glas i takođe je od suštinskog značaja za vaše telo. Nasuprot tome, šećer oblaže Vaše grlo.

Mlečni proizvodi pogoršavaju vaše glasovne kvalitete, pa nemojte da jedete/pijete mleko, jogurt, sir itd., nekoliko sati pre i tokom vežbanja ili izvođenja.

Ako pijete vodu pre izvođenja, to će takođe smanjiti vaše vokalne kvalitete, tako da prestanete sa unošenjem bilo koje vrste tečnosti ili hrane oko 45 minuta pre nastupa ili časa. Nemojte da Vam se desi da osećate napetost u grlu tokom pevanja.

Udahnuti vazduh nikako ne prebacujte u pluća jer onda nema vajde. Vazduh iz stomaka gurajte uz pomoć stomačnih mišića. U početku će biti teško, ali vežbanjem ćete prestati da mislite na to, a stomak će raditi bez trunke naprezanja.

Forsirati savijanje dok se peva, zbog boljeg traženje rezonatora i lakšeg ispevavanja visina.

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage