Mišljenja mojih učenika o radu sa mnom - Vasilije

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

10.9.18

Mišljenja mojih učenika o radu sa mnom - Vasilije

Ja, kao neko ko je završio nižu muzičku školu za solo pevanje u državnoj školi, dolaskom kod Stevana na časove shvatio sam da su me u DRŽAVNOJ ŠKOLI dosta toga vezano za tehniku pevanja naučili POGREŠNO, uključujući i tehniku disanja, a takođe i impostaciju...

Pre nego što sam krenuo da dolazim kod prof. Stevana pevao sam pesme kojima nisam dorastao i forsirao sam svoj glas. Stevan me je naučio kako pevač treba da diše dok peva, odnosno tehniku disanja, pokazao mi efikasne vežbe za disanje koje radim svakodnevno. Prof. Stevan me je usmerio me je na to koje pesme, kojih pevača smem da pevam, kako ne bih opterećivao glas. Naučio sam kako da zagrejem glas pre pevanja. Naučio sam i to koliko dnevno i koliko vremenski dugo smem da pevam kao početnik a da ne opterećujem glas. Takođe sam naučio i kako je vrlo bitno da svaki pevač treba da ima profesora pevanja sa kojim radi, koji će da ga usmerava, i ukazuje mu na greške, kako bi brže napredovao.

Dolaskom na časove kod prof. Stevana shvatio sam gde sam u svetu pevanja, i koliko još trebam da učim, koliko pevanje treba da se vežba, kako treba imati strpljenja, shvatio sam koliko su sitnice u pesmi bitne. Naučio sam da obraćam pažnju na detalje u pesmi koje pre uopšte nisam ni primećivao, shvatio sam da su ti detalji jako bitni, i koliko treba da se vežbaju. Obnovio sam teoriju muzike kod njega. Takođe mi je ukazao na to šta sve trebam od teorije da znam kako bih sarađivao sa drugim muzičarima, i dao mi literaturu iz koje da učim, takođe sam dobijao i vežbe koje treba da radim kod kuće a koje smo pravilno radili i koje sam naučio na času. Profesor Stevan je uvek ispoštovao dogovoren termin, profesionalan je, kulturan i posvećen svom radu, toplo preporučujem časove pevanja kod njega.

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage