Biografija, Stevan Basara

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Biografija, Stevan Basara

Stevan Basara rodjen je 08.06.1987.  godine u Beogradu. Muzičku karijeru počinje sa 15 godina. U početku na privatnim časovima uči pevanje, i veoma brzo njegovo pevanje prerasta u profesionalnu muzičku karijeru, koja je iz godine u godinu imala isključivo tendenciju napredovanja.
  • 2004. godine, sa 17 godina, upisuje muzičku školu za solo pevanje "Kosta Manojlović" u Zemunu. Iste te godine počinje i aktivno  da se bavi pevanjem van školskih klupa tako što  nastupa kao vokalni solista raznih bendova, po klubovima u Beogradu i širom Srbije
  • 2005. godine upoznaje producenta Mikicu Antonića sa kojim proučava i usavršava tehniku  snimanja vokala i estradnog pevanja. Njihova uspešna poslovna saradnja nastavljena je do današnjih dana.
  • 2006. godine upisuje Srednju muzičku školu "Kosta Manojlović", odsek za solo pevanje
  • 2007. godine u nastavi privremeno zamenjuje svog profesora pevanja u muzičkoj školi, i tu su učenici i sam profesor primetili njegov talenat za prenošenje znanja.
Te 2007.godine pored pevačkih nastupa počinje da drži i private časove pevanja. Zbog ljubavi i usmerenosti ka muzici, odlučuje da iza sebe ostavi dobru sportsku karijeru kao mladi talentovani rukometaš koji je tada uspešno igrao i osvajao medalje (sve zbog muzike)
  • 2008. godine prijavljuje se na televizijsko muzičko takmičenje u pevanju "Stars", gde dolazi do polufinala. Ovaj uspeh mu otvara vrata za brojne nastupe u mnogim beogradskim klubovima
  • 2009. godine ponovo dolazi do polufinala na takmičenju "Stars"
  • 2009. godine ostvaruje poslovnu saradnju sa Banetom Opačićem
  • 2012. Godine takmiči se u televizijskom muzičkom takmičenju "Prvi glas Srbije"  
  •  2016. godine sklapa ugovor o saradnji sa TV Prvom za emisiju "Tvoje lice zvuči poznato". 


Iste godine posle završetka emisije "TLZP", sklapa ugovor sa televizijom "Happy" kao muzički mentor na projektu rijalitija "Maldivi".

Do danas pevao je i saradjivao sa Zdravkom Čolićem, Luisom, pevačima Zvezde Granda, kao i mnogim ličnostima iz javnog života. Kao dugogodišnji pevač peva žanrove: pop, narodne i rok muzike.
No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage